Aquest vespre he tingut l’ocasió de descobrir
Coravin, un instrument per al servei de copes de vi directament des de l’ampolla,
sense necessitat de tallar la càpsula ni d’extreure el tap de suro. És a dir,
sense necessitat d’obrir la botella. Aquest instrument de servei reemplaça el
volum del vi que dispensa amb gas argó, molt inert, i si el tap de suro és
natural i manté les seves propietats, la incisió que fa l’aparell al tap per
treure vi desapareix al cap d’uns pocs minuts evitant així el risc de fuita. M’ho
ha ensenyat en Toni Falgueras al Celler de Gelida (Sants, Barcelona) a qui m’ha
semblat veure molt entusiasmat amb la idea de poder degustar una copa del vi d’aquella
ampolla mítica o única, sense necessitat d’obrir-la. Falgueras m’ha fet la
demostració amb una ampolla de Plana d’en Fonoll 2013 que jo li he portat per
comentar-li la nova collita del negre més modern que tenim al celler. L’aparell
funciona perfectament i comprovades totes les seves prestacions cal dir que el
seu ús és altament específic. Òbviament, un vi com el Plana d’en Fonoll no
justificaria l’ús de Coravin més enllà de la demostració funcional de
l’instrument.
El dia d’avui ha deixat una altra anècdota, aquesta relacionada amb el Plana. Ja de nit, arribat a Gandesa, he apreciat la claror de la nit i de seguida he entès perquè el vi protagonista de la meva agenda d’avui, Plana d’en Fonoll negre 2013, estava esplèndid, menys tendre del que ara li correspon i molt expressiu. Ho he entès tant aviat com he vist el característic color blau fosc d’un cel ras en nits de lluna plena. L'especificitat del Coravin i l'impacte que les fases llunars tenen en el tast del vi, són un parell d’anècdotes que puc explicar-vos quan ens trobem en el tram final d’una campanya de verema plena d’obstacles i revolts. Anècdotes curioses i inspiradores. Necessàries per carregar les piles i creure que, per complicada que sigui la campanya, tot esforç durant la verema té recompensa en el món del vi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada